TIRAMISU (ALLE FRAGOLE)

 

Tiramisu alle fragole

Aardbeien tiramisu voor 4 personen

125 gram aardbeien

125 gram mascarpone

2 eierdooiers

2 eiwitten

2 el. Suiker

1 dozen lange vingers

50 gram pure chocolade

1 glazen sinaasappelsap

 

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.

Eieren scheiden.

Eiwit stijf kloppen.

Eierdooiers met suiker schuimig kloppen. Hak de chocolade in kleine stukjes.

Vanaf nu  allen nog houten of plastic spatels gebruiken!!.

Mascarpone door eierdooier -mengsel spatelen, hierdoor de eiwitten spatelen, dan de chocolade erdoor.

Dompel een voor een de lange vingers in het sinaasappelsap, maak hiermee de eerste laag in een 5 cm. hoge schaal. Schep hierover de helft van het mascarpone--mengsel en de helft van de aardbeien. Nu weer een laag lange vingers, mascarpone en aardbeien. Zet in de koelkast tot gebruik.

 

Tiramisu

voor 4 personen

400 gram mascarpone

4 eierdooiers

2 eiwitten

150 gr poedersuiker

1 dozen lange vingers

100 gram pure chocolade

175 ml extra sterke koffie

8 el.  Amaretto

Cacao

 

Eieren scheiden.

Eiwit stijf kloppen.

Eierdooiers met suiker schuimig kloppen schep er de mascarpone doorheen en spatel voorzichtig de eiwitten doorheen. Hak de chocolade in kleine stukjes.

Vanaf nu  allen nog houten of plastic spatels gebruiken!!.

Mascarpone door eierdooier -mengsel spatellen, hierdoor de eiwitten spatellen, dan de chocolade erdoor. Dompel een voor een de lange vingers in het koffie-ameratto mengsel, maak hiermee de eerste laag in een 5 cm. hoge schaal. Schep hierover de helft van het mascarpone--mengsel en de helft van de chocola. Nu weer een laag lange vingers, mascarpone-mengsel. Bestuif met cacao en zet 3 uur  in de koelkast.

 

 

HOME NAGERECHTEN