Coquille-St-Jacques met Italiaanse kruiden & spek
Ingrediënten voor 4
personen
· 12 verse Coquilles
· 12 plakjes ontbijtspek
· Olijfolie
· Oregano, majoraan en tijm
· 250 gram Zeekraal
· Rode ui
· Knoflook
BEREIDING
Maak de Coquilles indien nodig schoon door de (oranje) kuit te verwijderen. Dep ze goed droog. Doe olijfolie in een diep bord en meng dit met de kruiden. Rol de schelpen door de olie en kruiden en omwikkel de schelpen met een plakje spek. Zet het spek vast met een kleine satéprikker.
Bak de Coquilles in een grillpan in ongeveer 3 minuten om en om goudbruin. Zorg dat de schelpen goed droog zijn voordat ze in de olijfolie gaan en gebruik geen extra olie bij het bakken anders koken de schelpen in plaats van bakken. Alternatief kunnen de Coquilles ook zonder spek gebakken worden.
Roerbak de zeekraal met een fijngesneden ui en geperste knoflook in 2 tot 3 minuten beetgaar. Vooral niet te lang roerbakken omdat de zeekraal anders te zacht wordt en van binnen hard blijft. Maximaal 3 minuten dus.
Serveer de Coquilles met wat zeekraal en een goed glas stevige Elzasser Pinot Gris, Gewürztraminer of Riesling.
HOME | VOORGERECHTEN |